• Hüvelygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A nőgyógyászom Gardnerella vaginalis-t állapított meg nálam. Erre kliont meg diflucan-t kaptam (egy darab kapszula). A kérdésem a következő lenne: 1. Fertőző ez a gomba/baktérium a barátomra nézve? Mert akkor neki is szednie kellene valamilyen gyógyszert. 2. Mivel lehetne kiküszöbölni, hogy ez a fertőzés újból kiújuljon? Tud olyan intimgélt, vagy terméket javasolni, amelyikkel kivédhető a fertőzés, és amelyiket - intimgél esetén - naponta többször is lehet úgy használni, hogy nem árt? 3. Mivel fogamzásgátlót szedek, felmerül a kérdés, hogy a klion meg a diflucan mellett kell e kiegészítő védekezést alkalmazni? 4. Védekezzünk e óvszerrel mialatt szedem a kliont? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy régóta van nekem ez a problémám. Nehezen szántam rá magam, hogy elmenjek orvoshoz. Tehát, ha fertőző, akkor már elkaphatta a barátom. Barátommal 5 éve monogám párkapcsolatban élek. Higiénére figyelünk. Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Kérdező!

        Abban az esetben szoktuk csak kezelni a partnert (Klion tablettával 2x4 1 napig) ha gyakran kiújul a fertőzés. Az intim géleket egyáltalán nem javasoljuk naponta többször használni, egyiket sem. Havonta 1x érdemes elvégezni egy Gynoflor kezelést ezzel csökkenteni lehet a kiújulás gyakoriságát. Nem létezik olyan készitmény, amelynek a használata mellett biztos, hogy sohasem újul ki a fertőzés. Abban a hónapban, amikor a Diflucan-t és a Klion-t használja szükséges kiegészitő védekezésről( óvszer) gondoskodni, mivel csökkentik a fogamzásgátló tabletta hatékonyságát.

        Üdvözlettel: Dr. Csóka Miklós 
           


         


         
         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-19 14:08:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 10:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: