• Menstruáció eltolása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.nő/úr! 1 évig győzködtem menstruációs zavarokkal. Depo Provera injekció után véreztem 3 hónapig és utána is össze-vissza. Most semmit sem szedek! Mostanra kezd beállni, de 26 naponta és nagyon bőséges a vérzésem, mellette pedig migrénes fejfájásom van. A kérdésem az lenne, hogy szeptemberben egy hosszabb utazásra indulunk a férjemmel. Pont úgy jön ki, hogy a kellős közepén fogok megbetegedni.Lehet-e Depo Provera tablettával 3-4 napot eltolni? Ezzel a gyógyszerrel kezeltek amikor össze vissza vérezgettem. Maradt 15 db.ebből a tablettából. Köszönöm válaszát:Tünde

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Tünde!

        Depo-Provera injekció létezik, és Provera tabletta. A két készítményt másra használjuk, más a funkciója. Ha rendellenes vérzése van, mint ahogyan említette túl bő, akkor további kezelésre, vizsgálatokra van szükség, nem tudom mit csináltak eddig, de a hormonális rendszert ellenőrizni kell. Azt javaslom semmiképpen se zavarja meg még plussz hormonális hatásokkal, ez a gyógyszer nem is alkalmas arra, hogy utazás miatt módosítsuk a menstruáció időpontját. Inkább örüljünk, hogy jelenleg rendszeres időközönként van vérzése. Ha mindenképpen fontos lenne, akkor forduljon kezelőorvosához, aki tud adni megfelelő gyógyszert erre a célra.


        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes szülész-nőgyógyász rezidnes


        Kedves Tünde!

        Ha előtte nőgyógyászati vizsgálattal igazolták, hogy nem terhes, nincs gyulladás, polyp,stb. és javasolja az orvosa, akkor ok.Előtte vizsgálat.

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor 


           Üdvözlettel: A kérdésre a választ a www.fokuszbanano.hu portál orvosszakértője írta >>Tovább a www.fokuszbanano.hu -ra!



         
         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-21 21:27:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: