• Duphaston

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az orvosom Duphaston tablettát írt fel mert nem volt rendszeres a menstruációm, és párommal szeretnénk kisbabát.Ezzel a tablettával pontosan beállította a ciklust ami 28 napos.Ki lehet e számolni így pontosan az ovuláció napját? És a gyógyszert a ciklus 15. napjától 10 napig kell szedni és 2-3 nap múlva következik a menstruáció.Ha esetleg közben teherbe esnék akkor a 10. nap után ugyanúgy lehetséges a menszesz vagy egyáltalán nem jön meg? Válaszát előre is köszönöm. Ági

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Ági!

        Mivel beállt rendszeresre a vérzése, valószínű, hogy a 14. nap körül van peteérése, néhány nap eltérés persze belefér. Ha kezelőorvosa szükségét érzi, UH vizsgálattal ezt lehet ellenőrizni is. Azt javaslom, hogy kezdjen el hőmérőzni, ami segíteni fog a pontos nap meghatározásában. Fontos, hogy mindig a reggeli "ágymeleg" hőmérsékletet mérje meg, felkelés után. A hőgörbe segítségével remélhetőleg szépen látni fogja az ovulatió időpontját is. Ha közben teherbeesik, akkor nem fog megjönni a vérzése, terhességi tesztet kell csinálni. Előfordulhat, hogy a terhesség elején szükség lesz ismételt hormonpótlásra is.

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-15 13:48:06; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 19:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: