• Nuvaring Gyűrű

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur! Az lenne a kerdesem hogy ha egy Nuvaring gyurut ketszer hasznaltam fel,masodjara is megvan e a fogamzasgatlo hatasa? Vagy mindenkeppen uj gyurut kellett volna felhelyeznem? Magyaran 1 gyurut hasznaltam 2 ciklus soran.

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A hüvelygyűrű hatékonysága kb.40 napra tehető.Ebből következik,hogy két ciklusban nem alkalmas a terhesség elleni védekezésre. Két gyűrűt használ kétszer 40 napig akkor a harmadik ciklus megoldható vele. Amikor a hüvelyben van, akkor a terhesség megelőzése érdekében lassan hormonok jutnak a szervezetébe. Ha a gyűrű 3 óránál tovább volt a hüvelyen kívül, lehet, hogy nem nyújt védelmet a terhességgel szemben. Ezért egy huszonnégy órás időszak alatt a gyűrű nem lehet 3 óránál tovább a hüvelyen kívül. Ha a gyűrű kevesebb, mint 3 órán át van a hüvelyen kívül, továbbra is védelmet nyújt a terhességgel szemben. A lehető leghamarabb helyezze vissza a hüvelybe, de legkésőbb 3 órán belül!


        Kérdés: 2018. május 14., 18:53; Megválaszolva: 2018. május 14., 22:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm! Nekem olyan problémám van, hogy menzesz előtt van hogy már 2 héttel előtte beütnek a PMS tüneteim. Azok közül is a mellfájdalom a legrosszabb. Na már most ez elég zavaró hiszen így 1 hónapban maximum 2 hét nyugtom van . Előző...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Állandó hüvelygyulladásom van.30éves vagyok,még nem szültem.Az egész úgy kezdődött hogy decemberbe antibiotikumot kellett szednem,folyás jelentkezett.Hüvelygyulladást állapitottak meg,macmirorort használtam nem...