• Fogamzásgátló váltás (?)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi problémával fordulok Önhöz: kb. 15 éve szedem a Yadine fogamzásgátlót (még nincs gyermekem). Néhány évvel ezelőtt volt olyan problémám, hogy a menstruációm előtt barna folyást tapasztaltam. Duphaston-t kaptam a problémámra, meg is oldotta gyorsan, évekig nem volt gondom. Pár hónappal ezelőtt barnás folyást tapasztaltam az első tabletta bevételét követő 5-6. napon. A nőgyógyászom ismét Duphastont írt fel, két hónapig szedtem 5-5 napon keresztül akkor, amikor kezdődött volna a barnás folyás, a probléma ekkor nem is jelentkezett. Harmadik hónapban is rendben volt minden (a Duphaston nélkül), a 4. hónapban újra visszatért a barnás folyás az 5-6. napon (mindig ugyanazokon a napokon, utána egész hónapban tünetmentes vagyok). Ezeken a napokon jobb oldali petefészkemnél enyhe görcsöket is érzek. Orvosom szerint peteéréskor ez előfordul (fogamzásgátló szedése mellett van peteérés?). Most tabletta váltást javasolt, Lindynettet írt fel, hogy a következő menstruációm után már azt kezdjem el szedni. Mielőtt belevágnék, szeretném a véleményét kérni, valóban segíthet-e ez, vagy alaposabb kivizsgálás indokolt? Rákszűrésre minden évben pontosan megyek, mindig minden rendben, az aktuális évinek most várom az eredményét. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló áttöréses vérzés témában

        Kedves Kérdező! Három észrevétel: Igaza van, nincs peteérés, a görcsöcskék sok minden mástól lehetnek, elsősorban attól, hogy a Yadin nem volt már hormon igényeinek megfelelő. Nem toldozgatni kell a Duphastonnal, hanem a számos tabletta fajtából másik, megfelelőbbet választani. Reméljük a váltás Lindynettre beválik.Végül: olyan jó lenne, ha végre szülne egy gyereket!


        Kérdés: 2017. november 08., 18:37; Megválaszolva: 2017. november 08., 19:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: