• Biztos, hogy elkaptam a HPV-t?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! Hosszú idő után (házasság) új párkapcsolatom van, és most nagyon aggódom, hogy butaságot csináltunk. Az első együtt töltött hétvégénken nem védekeztünk. Kétszer együtt voltunk és orális szexre is sok került. Utólag vettük észre, hogy a párom péniszén 3 szemölcs jellegű kitüremkedés van. Állítása szerint korábban nem vette őket észre, így nem tudjuk pontosan, mióta vannak ott (a legutolsó szexuális aktusa kb 3 hónappal azelőtt volt, futó kaland). Igaz, hogy az ilyen genitális szemölcsöket mindig a HPV vírus okozza? Ha védekezés nélkül voltunk együtt, teljesen biztos, hogy én is elkaptam? Vagy azért van valamennyi esély arra, hogy nem került a szervezetembe a vírus? Sajnos nagyon rossz lelkiállapotban vagyok, válás szélén. Az új kapcsolattal szerettem volna vigasztalódni, de egyelőre annyit értünk csak el, hogy mandulagyulladást, hüvelyfertőzést, ajakherpeszt kaptam, teljesen lebetegedtem, és most már a HPV miatt is aggódom. Tudom, hogy a sok stressz legyengítette a szervezetem, így gondolom nagyban annak köszönhető a betegeskedés, és a flóracsere is közrejátszott a körzeti orvos szerint. De a HPV eshetősége most nagyon megijesztett. Az alapkérdésen túl (biztosan elkaptam?) arra is szeretnék választ kapni, hogy mennyi idő után tudják kimutatni a szervezetemben a vírust? És ha Hashimoto betegségem van, az akadályozza, nehezíti-e a gyógyulást? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Biztos hogy elkaptam a HPV-t ? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Tanácsos partner kivizsgálása és a szemölcsök eltávolitása . Önnél cytológia vétel és HPV tipizálás végzése javasolt, nemcsak a hüvelyváladékból, hanem a száj és garatüregből is és csak ezek ismeretében lehet nyilatkozni, hogy a HPV fertőzést megkapta-e !? A HPV virus 6 és 11 törzse okoz többnyire szemölcshöz hasonló elváltozásokat, ezért ajánlott a további aktusok alkalmával óvszer használata. A Hasimotó autoimmun betegség ezért és az esetleges HPV érintettség miatt is érdemes immunerősitőket használnia. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. október 05., 19:20; Megválaszolva: 2017. október 06., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: