• Missed abortion

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Először 2014-ben volt műtétem elhalt terhesség miatt, ami a nyolcadik hét környékén következett be. Ezután párommal felhagytunk a próbálkozással, majd idén júniusban ismét teherbe estem. Sajnos a vége ugyanaz lett, mint évekkel ezelőtt, ezúttal a hatodik héten halt el a terhességem. Kértem az orvosom, hogy kezdjük meg a kivizsgálásomat, ezért holnap teljes vér/vizeletvizsgálatra, a jövőhéten pedig genetikai tanácsadásra megyek. Nőgyógyászhoz rendszeresen járok, szerencsére a rákszűrések, UH vizsgálatok nem mutatnak eltérést. Legutóbb másfél éve volt vérvetelem, akkor sem a cukrommal, sem a pajzsmirigy értékeimmel nem volt probléma, ami esetlegesen befolyásolhatná a terhességeim. Családomban ilyen nem fordult elő, semmilyen ismert betegségem nincs, egészséges életet élek. A műtétek utáni szövettani eredmények sem mutatnak kórosat. Kérdésem az volna, hogy -bár tudom, ezt szinte képtelenség megmondani- mitől történhetett kétszer is meg ugyanaz, gyakorlatilag azonos terhességi korban, illetve, hogy a felsoroltakon kívül milyen vizsgálatok javasoltak még? Van-e esélyem egészséges terhesség kihordására? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel, Zsófi

        Dr. Kiss György válasza a elhalt terhességek témában

        Tisztelt Hölgyem ! Valóban érdemes elkezdeni a kivizsgálást és levele alapján ez rövidesen megtörténik. A leirtak mind helyes lépések,de napjainkban már van lehetőség a sikertelen terhességek immunológiai hátterének tisztázására is. A genetikai és immunológiai háttér ismerete nagy segitséget jelenthetne az egészséges terhesség kihordására. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. szeptember 26., 22:36; Megválaszolva: 2017. szeptember 29., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: