• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A következő problémában kérném segítségét: kb 8 évig szedtem fogamzásgátló tablettát, amit augusztus elején abbahagytam. Valószínűleg ennek a következményeként már augusztus 19-én megjött a menstruációm a várt aug.23 helyett és 10 napon át tartott, az 5 nap helyett, változó erősségű vérzéssel. A gyógyszer szedésekor mindig 28 naposak voltak a ciklusaim. Ha most aug.19-ét veszem alapul az utolsó menstruációm első napjának, és 28 napos ciklust számolok,akkor szeptember 16-án kellett volna megjönnie. De azóta sincs semmi híre... Viszont jó 5 napja egyfolytában úgy érzem, hogy meg akar jönni. Rohanok a wc-re, de semmi. Csak nagyobb mennyiségű folyás, ami van. Ezen kívül gyomorégés, szédelgés, hányinger, de nem a reggeli, hanem inkább a délutáni órákban. A hasam alja szinte egyfolytában fájdogál tompán, ill. vannak kisebb-nagyobb szurkálások a petefészek környékén. A melleim szemlátomást megnagyobbodtak, a mellbimbóm hihetetlen érzékeny lett. Ez utóbbi kb 2 hete áll fenn. Ahogy az is, hogy kb szintén addig semmi étvágyam nem volt, alig tudtam napi 1 sajtos kiflit megenni, viszont azóta szinte állandóan ennék... Rászántam magam és csináltam terhességi tesztet. Negatív lett. A fiam 9 és fél éves. Nála az első teszt pozitív lett, viszont akkor még korai volt orvoshoz mennem, mert az UH még nem mutatott semmit, csak 2 héttel később. Azelőtt is fogamzásgátlót szedtem, amit akkor július elején hagytam abba és augusztusban már pozitív volt a teszt. Most viszont tanácstalan vagyok. Azóta új párom van, szeretnénk babát. A szexuális életünk rendben van, nagyjából két naponta szeretkezünk. Szeretném tudni, Ön mit gondol, mi lehet ez az egész, ill. mit tanácsol, menjek-e orvoshoz vagy hogyan tovább? Segítségét és válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menses késés témában

        Kedves Kérdező! Leírt tünetei furcsán a szokásossal szemben alakultak.Tabletta korszak után késni szokott az első vérzés, nem korábban jönni és másodszorra késni. Ugyanakkor könnyebb az első 2-3 hónapban a teherbeesés, mint egyébként. Viszont a teszt becsaphatatlan.Összes egyéb tünethalmaza miatt mindenképpen kéne egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat, ami tisztázná a helyzetet. Legyen terhes mielőbb! Irány: a nőgyógyászati rendelő!


        Kérdés: 2017. szeptember 23., 12:52; Megválaszolva: 2017. szeptember 27., 17:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: