• Condyloma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során az alábbiakat állapítottak meg:kolp.a portio felszínén 12 ill.2-3 óra irányában flat condyloma gyanús plakkok.Ecetsav neg.Cytologia P2,nyakcsatornabol lencsenyi hyperaemias felszínű Polyszi lóg ki.Tomott portio folytatásban r.nagy,mozgatasra érzékeny út afv-ben.Holyagtaj nyomaserzekeny.Valaszat előre is köszönöm!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a condyloma témában

        Kedves Kérdező!A méhszáján található kétféle képlet P2 mellett egyértelműen jóindulatú szöveti elváltozás. A valódi condyloma HPV (humán papiloma vírus) eredetű, de önnél azokból valamelyik jóindulatú csoportból. Felfogás kérdése, hogy két irányú útból melyiket ajánlja orvosa: jelenleg semmi tennivaló, de fél évente kolposzkópos és cytológiai ellenőrzés. Másik út: HPV tipizálás egy kenetből, és a méhszáj akár ambuláns rendbetétele polypostól lézerrel.


        Kérdés: 2017. szeptember 20., 19:33; Megválaszolva: 2017. szeptember 21., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: