• Rendellenes vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Doktornő! Tanácsot szeretnék kérni hogy mi tévő legyek! 2017. Június 27.-én esemény utáni gyógyszert kellett bevennem mert sajnos elszakadt az óvszer az aktus során. Kb. 1 héttel korábban meg is jött a menszeszem ami rendben lezajlott..Majd kb két hét szünet után ujra megjött július 20-ÁN és nem maradt abba! Kaptam vérzéscsillapítót, gylladás es fájdalomcsillapítót illetve egy fogsmzásgátló injekciót ( provera depo)...( szoptatok es ezt ajánlotta az orvosom) .,,sajnos mindezek ellenére sem múlt el a vérzés. Igy augusztus 18-ÁN egészségügyi kaparás történt. Két napig minden rendben volt, semmi vérzés, majd a harmadik nap megint elkezdődött a vérzés...illetve hasi görcseim is lettek ami azota sem múlik..nőgyógyászomhoz visszamentem, aki semmi rendellenes dolgot nem látot ( uh es hüvelyi vizsgálat során). De felírt Zinnat antibiotikumot biztos ami biztos alapon! Plusz vérzésscsillapitót es norcolut gyógyszert..emellett azt javasolta hogy válasszam el a 13 hónapos gyermekemet mert valószínű az is okozhatta a rendellenes vérzést..,sajnos a helyzetem nem sokat javult igy elmentem sebészetre: ultrahang , vérkép, vizelet vizsgálatok után nem láttak semmit, semmi kórosat, semmi rendelleneset! Az ultrahangon felvetették a vakbél gyulladás gyanúját de a vérkép illetve a fizikális vizsgálat ezt kizárta...pihenést es sok folyadékot javasoltak.,,Ez volt Aug 29-én és eltelt 1 nap, de a helyzet változatlan...a gyógyszereket már nem szedem 2 napja (antibiotikumot ma hagytam abba) . Továbbra is vérzek és hasi görcseim vannak , alhasban illetve néha az egész hasamban! Ha fekszem és pihenek akkor nincsenek görcseim csak nagy ritkán, de a hasam akkor is érzékeny nyomásra.Mit tanácsol, hova forduljak a problémámmal? Mit tegyek? Teljesen el vagyok keseredve...A kuret utáni szövetmintára még várni kell kb 2-3 hetet..mi lehet a bajom?A 6 hete tartó vérzés nem okoz nagy vérveszteséget??Egyáltalán meddig normális hogy vérezgetek?koszonom válaszát előre is, Maya

        Dr. Csősz György válasza a vérzés témában

        Hagyja abba a szoptatást. Össze vissza bombázza a hormonjait. A szoptatás önnmagában vérzést okozhat. A sürgősségi fogamzásgátlás is, a Norcolut is a Depo is. Ezek összesen pláne. Semmit ne szedjen és ne szoptasson. Talán akkor 3 hónap alatt rendben beáll a ciklusa. A szövettant természetesen várja meg!! Az is fog segíteni a továbbiakban. Valószínűleg tökéletlen ny.h. képzés lesz benne.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György

        Kérdés: 2017. augusztus 30., 21:40; Megválaszolva: 2017. szeptember 01., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: