• Csak progeszteron származékkal meg lehet szüntetni a menstruációt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Főorvos úr! Körülbelül 1 hónappal ezelött ìrtam önnek a Nuvaring hüvelygyűrűvel kapcsolatban. Elkezdtem használni, de aurás migrén miatt sajnos abba kell hagynom. Beleket is érintő endometriózis műtétig orvosi javaslatra le kell állìtani a menstruációmat, sajnos több mint egy évig. (hosszú a várólista). Ön mit tanácsol, milyen készìtménnyel lehetne megszüntetni a menstruációt, amiben nincs ösztrogén? Tudom, hogy a Norculut tablettával elméletileg lehet késleltetni a menstruációt, de akár 1 évig is szedhető folyamatosan, hogy elnyomjam vele a menstruációt? Köszönöm válaszát!

        Dr. Kiss György válasza a Csak progeszteron származékkal meg lehet szüntetni a menstruációt? témában

        Tisztelt Hölgyem ! Köszönböm levelét.Kérdésére válaszolva létezik injectió és van hormontartalmu spirál is, melyek nem tartalmaznak oestrogent. Kezelorvosával kérem konzultálja meg a kérdést, mert pl. az injectiót 3 havonta kell beadni és ezidő alatt jelentkező mellékhatások nehezen befolyásolhatóak. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. augusztus 26., 09:08; Megválaszolva: 2017. augusztus 27., 10:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: