• Hpv:18, ureaplasma pozitív

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 3 hete nőgyógyászati rákszűrésen vettem részt, ahol kiderült, hogy LSIl elváltozásom, HPV fertőzésem van. Akkor a nőgyógyászom erős hüvelykúrát írt fel nekem ( Klion D hüvelytabletta és Klion tabletta), valamint immunerősítő gyógyszert, ès a HPV mintát is levette. Mai napin voltam kontrollon, ugyanis megérkezett az eredményem. Kiderült, hogy 18-as hpv-m van, amit az ambuláns laponon szerepeltetett is, valamint ureaplasma pozitiv lett. Ezt hogy értelmezzem, a kettőnek köze van egymáshoz? Az ureaplasmat külön kellene kezelni? Olvastam róla, hogy ez húgyúti fertőzést is okozhat. Két napja pedig húgyúti fertőzéshez hasonló tünetek jelentkeztek nálam, amit az orvosomnak említettem is, de azt mondta forduljak urológushoz. Lehetséges, hogy ez emitt van? Tudna nekem tanácsot adni és segíteni, hogy a továbbiakban mi a teendőm? Válszát és segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a HPV témában

        Tisztelt Hölgyem ! A HPV és Ureaplasma is nemi uton terjed , ez a közös bennük. Az Ureaplasmát valóban külön kell kezelni azythromicin alapanyagu gyógyszerrel és a partnert is kezelni kell. A HPV 18-s virus eléggé agressziv, ezért az Ön esetében a Cyntec Plus vizsgálat is ajánlott, mely a virus invazivitási hajlamát jelzi. A HPV tipizálást fél évente ismételni kell és a HPV védőoltáson is érdemes elgondolkodni. Üdvözlettel: dr.Kiss. PS: Levelét köszönöm, észrevételei helytállóak, az Ureaplasma valóban huigyuti panaszokat okozhat.


        Kérdés: 2017. augusztus 22., 15:26; Megválaszolva: 2017. augusztus 23., 22:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: