• hüvelygyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr ! Viszonylag új kapcsolat révén párommal óvszerrel védekeztünk, viszont fogamzásgátló tablettát is szedek, de így gondoltam minden szempontból biztonságosnak. Aktus közben nekem így fájt az együttlét, valószínűleg az óvszer miatt. Abba a hibába estem, hogy nem szóltam, csak próbáltam, hátha az érzés enyhül. Ennek viszont meglett sajnos az eredménye. Hüvelygyulladás. Eleinte megijedtem, azt gondoltam a viszketés miatt, hogy hüvelygomba állhat fent. Elmentem ekkor a nőgyógyászomhoz, aki kenetet vett, illetve panaszaimra felírt nekem Klion D100 hüvelytablettát, amit 10 napig kellett használni, illetve Fluconazole-qpharma kapszulát. Az utóbbiból 2 tablettát kellett bevennem, 1 hét szünettel. 1 hét után az leleteredményemet megkaptam, nem hüvelygombáról, és nem is bakteriális fertőzésről volt szó, hanem hüvelygyulladásról, amit nagy valószínűséggel az óvszer okozott. A lelet alapján minden értékem teljesen normális volt. Ezek után ajánlották nekem a Lactofeel hüvelygélt, ezt 3 napig használtam. A panaszaim teljesen megszűntek. 2 napja azonban újra együtt voltunk a párommal. Szintén óvszerrel védekeztünk, de ekkor használtunk síkosítót is. Sajnos így is kicsit fájt az együttlét. Másnap reggel viszont újra jelentkeztek a problémáim. Viszketés, és fura érzés a hüvelyben. Ekkor gondoltam, hogy még 1-2 napig Lactofeel kúrát csinálok, hátha segít, és enyhíti a tüneteimet, viszont sajnos a menstruációm megjött, így a kúrát nem kezdtem meg ismételten. Jelenleg a menstruációm 1. napjában tartok, és előfordul a hüvelyi viszketés, illetve ez a fura, kicsit fájó érzés a hüvelyben. Lehetséges, hogy az óvszer ismét megsértette a hüvelyfalamat? Segítség lehet e Lactofeel a menstruáció vége után? A Fluconazole-qpharma tablettából is maradt még 2 db, ezeket bevehetem? Mitől lehet menstruáció közben olykor ez a viszketés? Használhatom-e, segítséget nyújthat e a Dr. Organic teafaolajos tusfürdője? Nőgyógyászom ugyanis nem javasolta az intimmosakodók használatát, abból korábban a Canestenfresh-t használtam. Vagy tud esetleg valamit javasolni, ha 2-3 napon belül is fennállnak a panaszaim? Jelenleg sajnos a nőgyógyászomhoz nem tudok visszamenni 1-2 héten belül. Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a visszaeérő hüvelygyulladás témában

        Kedves Kérdező! Hagyja a fenébe a tabletta mellé az óvszeres védekezést! Olyen ez, mintha a golyóálló mellény fölé még egy páncélöltözetet is felvenne a vadászathoz! A vérzés után az első naptól 3 napig használja csak a Lactofeel gélt, majd ha rend van, ezt hetente 1-2-szer hónapokig. Ezzel a hüvely természetes tejsavas és tejsav baktériumos védekező képességét és a hüvelyhám ellenálló képességének maximumát segíti elő. A Klion D-100, vagy bármely antibiotikum, antimikotikum kinyírja a kívánatos tejsav baktérium társaságot azonnal és a hüvely védelem nélkül marad, bármivel sorozatban fertőződhet. A kulcs mindig a Lactofeel, vagy bármely, ma már sokféle hüvelyi probiotikum tartós, heti 1-2 x használata. A sikiositó gélt nem baj, ha egyenlőre használja, kíméli a hüvely és bejárata hámját.


        Kérdés: 2017. augusztus 13., 02:19; Megválaszolva: 2017. augusztus 13., 15:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: