• Citológiai lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! A citológiai eredményemen ez szerepel: Cyt: 5SC P: P5 TBS: C3A, The: T7. Squamous Carcinoma. Elszarusodó és el nem szarusodó típusú Tumor sejtek észlelhetőek invasiora utaló jelekkel. Én a P1-P5 közötti értékelést ismerem, erre szóban rá is kérdeztem az orvosomtól, aki azt mondta azt már nem használják, de P3-P4 közöttinek felel meg ez az eredmény, én azonban ezt P5-nek értlemezem. Az orvosom azt mondta felmerül a rosszindulatú daganat esélye, de ha P5-ös, akkor egyértelműen az. Arról sem kaptam tájékoztatást, hogy mit jelent az Invasio és a Squamous Carcinoma. Kérem szíveskedjen tájékoztatni. Nagyon köszönöm! Üdvözlettel: BE

        Dr. Szalóczy Péter válasza a citológiai lelet értékelése témában

        Kedves Kérdező! Itt konkrétan kezdődő rosszindulatú tumorról van szó, mielőbb műtéti lépni való van, majd a műtéti szövettan igazolja a sürgősséget.


        Kérdés: 2017. augusztus 08., 15:56; Megválaszolva: 2017. augusztus 09., 15:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: