• Menstruáció késleltetése fogamzásgátlóval

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 26 éves nő vagyok, és 4 éve szedem a Yadine fogamzásgátló tablettát. Tudom, hogy lehetséges a menstruáció késleltetése, eltolása, azonban még sohasem csináltam. Most úgy tűnik, szükségessé fog válni, viszont kissé tanácstalan vagyok, ezt miképpen tehetem meg. A betegtájékoztató alapján úgy értelmezem az eljárást, hogy beszedek egy teljes levelet (21 nap) és utána a szokásos 7 napos szünet helyett elkezdem rögtön a következő levelet szedni, amit szintén végig szedek 21 napig, és csak aztán tartom meg a 7 napos szünetet. Ezután minden a szokásos kerékvágásban megy. Viszont itt az oldalon eltérő módszereket is olvastam, miszerint az első levél beszedése után rögtön elkezdem a következő levél szedését, de csak maximum 7 napig, és utána tartandó a 7 napos szünet. A második, így pótlólag megkezdett levél "eldobandó" és a szünet után egy teljesen új levél szedését kell megkezdeni. Ezzel kapcsolatban szeretném a véleményét kérni. Melyik a helyes módszer? Ha esetleg mindkettő, melyiket javasolja inkább? Válaszát előre is köszönöm szépen!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a tablettaszedés ritmusa témában

        Kedves Kérdező! Bármely azonos össazetéte3lű fogamzásgátlóra érvényes, így a Yadinra is, hogy a 21 +7 ritmust alkalmilag megváltoztathatja, a vérzés időpont akár 10-12 napos eltolásával, azaz 4-5 szemmel kevesebbet. vagy többet beszedve egy ciklusban. Nem követ el hibát, de ne éljen gyakran vissza ezzel. A 7 nap szünet bárhova tolható így a vérzéssel, de ne szedjen 2 havi tablettát folyamatosan. A megbontott 21-es adagot tegye félre tartaléknak akár 1-2 évre is.


        Kérdés: 2017. augusztus 06., 20:10; Megválaszolva: 2017. augusztus 09., 15:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: