• Miért viszketek ilyenkor?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy ez mitől lehet? 3 hete voltam nyilvános strandon,rá egy hétre elkaptam egy hüvelyi fertőzést, szedtem rá canesten hüvelytablettát és kentem is a kenőccsel 2 hétig,de a Gyn0philus hüvelytabletta használt igazán.El is múlt tőle egy hét alatt. Elkezdtem használni az Idelynnek az új intim mosakodóját is, attól se volt baj.Aztán megjött a menstruációm, az altt se volt probléma,de most,hogy elmúlt megint viszket egy kicsit és fura érzés. Mit lehet tenni ilyenkor?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Kérdező! A hüvelyi fertőzéseket vagy gomba, vagy baktérium okozza általában. Bár a tünetek között van némi különbség, de a kezelés teljesen mást igényel.A gombás fertőzés inkább ég, nincs lényegi váladék, azaz folyás, duzzadt és pirosan gyulladt lehet a bejárat és a hüvelyhám. Ezek általában kellemetlenebb tünetek, mint a baktériumos fertőzés, mely inkább viszket, bő, esetleg szagos váladékkal jár. Itt a hüvely savassága, (Ph-ja) nem megfelelő, lúgosabb. Ami gyógyszeresen a gombára hat, az nem megfelelő a baktériumra, ami a baktériumra hat, segíti a gomba elszaporodását. Ezért tisztázni érdemes a kórokozót és célzottan gyógyszerelni. A Gynophylus, vagy az Idelyn, de bármely úgynevezett hüvelyi protexin perdöntően jó a kórokozó mentesített kikezelt hüvelyre, a gyógyszer utolsó napjától néhány napig naponta, majd megelőzés céljából heti egyszer hónapokig.Sajnos, az igazán hatásos baktérium elleni szerek, vagy a gomba ellen szájon át szedhető hatásos egy szem kapszulája receptkötelesek.Próbálja meg most ezek nélkül néhány napig a protexint, hátha a hüvelysavasság helyreállításával egy gyenge, újraérkezett kórokozó ellen jó lesz. Megjegyzem, a klórozott uszoda víz vagy az öntisztuló Balaton nem okoz fertőzést, jön az anélkül is.


        Kérdés: 2017. augusztus 01., 06:31; Megválaszolva: 2017. augusztus 02., 16:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: