• kimaradt havi

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 40 éves nő vagyok. Nem szültem még. Eddig minden hónapban normális 28-30 napos ciklusaim voltak. AZ utóbbi időben nagyon stresszes voltam, többször vettem be 0,25-ös frontint. Ebben a hónapban sajnos nem jött meg időben a mensesem. Ma van a 34. nap. A tegnapi napon és a main is gyenge, barnás folyást tapasztaltam, melyet egyéb tünet nem követett. Ma délután csináltam egy tesztet, ami negatív lett. Családunkban nagymamámnak 40 éves korában már elmaradt a vérzése. Az lenne a kérdésem, hogy az én esetemben is fennállhat ez,vagy ezek a tünetek valami komolyabb problémára utalnak? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Az alkalmazott gyógyszer is befolyásolhatja a menstruációt. Ebben az életkorban lehetséges a menstruáció változása.Ha következő hónapokban is kimarad,6 hónap után beszélünk a változó korról. Addig a terhesség kizárása szükséges,mint vérzés kimaradás lehetséges oka. A vérzés elmaradásának átlagos ideje az 48 éves korban van. Egy éven belül nem volt nőgyógyászati szűrővizsgálaton akkor az javasolt.


        Kérdés: 2017. július 31., 21:28; Megválaszolva: 2017. július 31., 21:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: