• Vérzészavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor úr! A problémám a következő, a menzeszem elmúlása után ami egyébként a szokásos időben történt, még aznap délután újra véreztem, majd megint abbamaradt, másnap este újra vérezni kezdtem, élénkpiros vérzéssel, nem barnázással. Ami hellyel-közzel azóta is tart, hol barnább hol pirosabb vérzés váltja egymást, néha viszont semmi nincs. Előfordult nálam elég sokszor hogy a menzesz az elmúlás utáni reggel még egy napra "visszajött" de utána mindig nyomtalanul elmúlt. A kérdésem az lenne hogy okozhatja-e ezt a jelenséget az hogy az előző levél fog. gátló utolsó szemét 6 órával a megszokott időpont előtt vettem be, míg az új levél első szemét a megszokott időpontban, így a tabletta mentes szünet 6 órával kitolódott. Ez okozhatja-e a vérezgetést, és mire számíthatok ebben a hónapban? Elmenjek esetleg egy orvosi vizsgálatra? Nemi életet jelenleg nem élek így terhesség kizárva. Köszönöm a válaszát

        Dr. Kiss György válasza a Vérzészavar témában

        Tisztelt Hölgyem ! Kérem, szedje tovább az emlitett fogamzásgátlót. Az Ön által leirt un. közti vérzés abból adódhat, hogy minden fogamzásgátlóval egy mesterséges hormonszintet hozunk létre a vérben, igy nemcsak a petefészek nem termel petesejtet, de a méhnyálkahártya felépitése is megváltozik , igy a szünet alatt jelentkező "menstruáció" jellege is meváltozhat . A 6 órás időeltérés nem játszhat szerepet, de valóban a jelszó: Rendszeresen és lehetőleg azonos időben ! Üdvözlettel: dr.Kiss,


        Kérdés: 2017. július 31., 09:43; Megválaszolva: 2017. augusztus 01., 17:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: