• menstruációs zavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedvses Doktorúr! Azért keresem önt, mert menstruációs problémám miatt nagyon félek. Úgy egy fél éve vagy kicsit kevesebb volt, hogy 6 napos menstruációm után 3 nap múlva újra megjött, és lett még egy rendes 6 napos menstruációm. Ekkor elmentem a nőgyógyászhoz, aki komolyabb vizsgálatot nem csinált. Írt fel egy gyógyszert. Az előző menstruációm 39 napra jött meg, a következő még most se 45-ik napnál. Én mindig a menstruáció végétől számítom a következőt. A normális ciklusom 20-25, de inkább 20 felé közelített. Nagyon félek, hogy valami kezdődő rákfajtám van, és az orvos nem tudja kivizsgálni, mert folyamatos szexuális kudarcaim után még szűz vagyok. Attól is félek hogy terhes lehetek azért, mert, kívülről esetleg a hüvelyemre ment a magömléstől. Bár kúppal védekeztünk, mikor szexelni akartunk. 2 éve kb. erős görcseim is voltak többször, hogy pl. nem tudtam felálni, vagy ilyesmi, de hamar elmúltak. Egyszer azt hittem, hogy ki kell hívni az ügyeletet, és szintén voltam urulógusnál, ő a szakterületén kivizsgálta a problémát, aztán nőgyógyásznál, aki nem tudott komolyabb vizsgálatot végezni, és azt mondta, nem kell sehova menjek. De ez már 1,5 éve nem jelentkezett. Van pajzsmirigy alulműködésem, de az orvos azt mondta, attól nem lehet a zavar, mert gyógyszerrel pont a határérték közepére sikerült belőni a hormonértéket. Van mentális problémám is. Kicsit talán ezért is rettegek szinte mindig, hogy rákos vagyok. De a pszichiáterem azt mondta, a gyógyszereimtől se lehet a menstruációs zavar, mert már 2,5 éve szedem őket, és nem lehetne, hogy csak most jelentkezzen mellékhatása

        Dr. Kiss György válasza a mesntruációs zavar témában

        Tisztelt Hölgyem ! Valószinü, hogy egy sikeres partnerkapcsolat sok mindent megoldana.Persze ilyen tanácsot adni könnyü és elnézését is kérem . A ráktól való félelem minden emberben megvan, a terhességet viszont könnyen kizárhatja egy otthon ,reggeli vizeletből elvégezhető terhességi teszttel. Érdemben akkor végezhető nőgyógyászati vizsgálat, ha a hüvely feltárható és a méhszáj látótérbe hozható, innen lehet "rákszürésre" kenetet venni . A hormonrendszer állapotáról viszont hormonpanell vizsgálattal / vérvétel/ lehet információt kapni és részben ez magyarázatot adhatna a menstruációs ciklus rendellenességere. A mentális problémákat viszont mielőbb igyekezzék pszichiátere segitségével mielőbb rendezni. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. július 29., 16:14; Megválaszolva: 2017. július 30., 09:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: