• Petefeszek ciszta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ultrahang eredményem: Jobb oldalt ov. állományban egy 28×38 mm homogén folyadékkal telt képlet. Bal oldali ov-ban 50x33mm vegyes echoszerkezetű képlet. Douglasban folyadék nincs. CA125: 22 Uterus corp. merete:48 x31 mm, endometrium vastagsága: 6mm Utolsó mens: 06.23. Normál menstruációt követően gyenge (pecsételő) vérzés mára szűnt meg. Korábban 27-29 naponként 5-7 napig tartó menstruációm volt.(1-2 napig tűrhető görcs). Fogamzasgátlót nem szedek. Gyermekem nincs, idővel szeretnék vállalni. Gyulladasra, fertőzesre utalo jelet vizsgálat es ált vérvizsgálat sem igazolt. Kerem szíves segítségét a laborleletem értelmezéseben. Ön szerint szükséges műtét? A ciszták felszívódhatnak? A vegyes echoszerkezet mit jelent? Ezek bent ragadt tüszők? Vagy csokiciszta? Köszönettel, beteg

        Dr. Kiss György válasza a petefészek ciszta témában

        Tisztelt Hölgyem ! Ön,nem beteg csak a bal ovariumában van ,egy vegyes echoszerkezetü képlet, melynek további sorsa tisztázásra szorul. Magam részéről az UH vizsgálat megismétlését,hasi és kismedencei MRI végzését és végső soron diagnosztikus laparoscopia / hastükrözés / lehetőségét is mérlegelném. A Ca125 egy tumormarker csak, a döntő a vegyes echoszerkezetü képlet/-mely azt jelenti, hogy tartalmaz tömött és folyékony összetevőket is-/ szövettani diagnózisa a döntő. A laparoscopia valóban mütét és ezt, javaslom, hogy kezelőorvosával előzetesen consultálja meg. Üdvözlettel: dr.Kiss


        Kérdés: 2017. július 12., 10:27; Megválaszolva: 2017. július 13., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: