• Lehetséges, hogy endometriosis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/doktornő! Voltam nőgyógyászati vizsgálaton nem rég, első alkalommal petevezető gyulladást mondott. Kaptam antibiotikumot és hüvelytablettát. Második alkalommal ugyanazokkal a panaszokkal mentem vissza, de ekkor nem látott semmi különöset. Körülbelül egy éve kezdődött a probléma. Ezelőtt sosem volt ilyen bajom, de mostanában minden menstruációnál, főleg a kezdeténél rettentően erős görcsös fájdalmat érzek, előfordult, hogy aludni sem tudtam miatta. Székrekedés és puffadás is mindig szokott lenni, néha hányinger. Ezek a tünetek nem csak abban az időben, van, hogy két vagy másfél héttel előtte is ugyanazok a panaszok. A vérzés rendszerességét most kezdtem ellenőrizni, és felírok minden problémát. Hol a megszokottnál erősebb a vérzés. Nem tudom, mit tegyek, nem akarok aggodalmaskodni, csak megnyugtatásul szeretném kivizsgáltatni, hogy ezeket a tüneteket endometriosis okozza-e, vagy sem. Ilyen problémával érdemes megkeresnem olyan orvost, aki foglalkozik ezzel? Lehetséges az endometriosis?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a endometriózis gyanúja témában

        Kedves Kérdező! Az endometriózis komoly és kellemetlen tüneteket okozó betegség. Leírása szerint valóban nem zárhat ki tünetei alapján. A petevezeték gyulladást nem tartom valószínűnek, kár volt az antibiotikumot rásütni. Ezzel esetleg a hüvelyi gombásodást is elősegítjük, remélem ilyen panasza nem volt. Az endometriózis tisztázása nem egyszerű diagnózis, kérem. hogy komoly intézményhez forduljon. Ma már néhány éve korszerű és hatásos gyógyszerekkel tünet mentesíthető betegség.


        Kérdés: 2017. július 07., 16:19; Megválaszolva: 2017. július 12., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: