• Visanne ösztrogénemelkedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka annak, hogy a Visanne szedése mellett az ösztrogénszintem a ciklus 3. napján napján 660 volt, míg Visanne és más hormonkezelés nélkül az ösztrogénszintem megbízhatóan, hónapról-hónapra (minden hónapban nézetem fél éve) 100 körül van a ciklus 3. napján? A Visanne ugye csak progeszteront tartalmaz, és elvben az ösztrogéndominancia okozta endometriózis kezelésére használják, nálam nem segített és még emelte is az ösztrogén szintemet. Hogy lehet, hogy progeszteront viszek be a szervezetembe és megnövekszik mellette az ösztrogénszintem? Másoktól is hallottam hasonló tapasztalatról sajnos. A ciklusomat sem állította le, sőt a második hónaptól sokkal sűrűbben jött meg mellette a menstruációm (nem csak pecsételés, hanem rendes, 7 napos menstruáció), de nem is a gyakori vérzés oka foglalkoztat, hanem az ösztrogénszint emelkedésének megértésében szeretném kérni a segítségét. A nőgyógyászok nem tudtak segíteni ebben, ezért fordulok Önhöz. Előre is nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a menses zavar témában

        Tisztelt Hölgyem ! A hormonológiáról szerzett tapasztalataink kb.110 évre vezethetőek vissza és még ma is nagyon szerénynek mondhatóak. Az Ön által emlitett -rendszeresen meghatározott oestrogen hormonról napjainkban derül ki, hogy kb. 30 fajta létezik és müködik szervezertünkben és csak a jövőben tisztázódik, tisztázódhat ezen sokfajta változat szerepe a női ciklusban, betegségekben és a változó korban. Az emlitett gyógyszer, egy derék vállalkozásnak tünhet az endometriozisos panaszok enyhitésében, de kérem, ne feledje, hogy endometriózisról csak akkor beszélhetünk, ha azt, szövettani vizsgálattal igazolni tudtuk. Jelszó: A nőgyógyász, ahol tud,ott segit ! Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. július 06., 13:27; Megválaszolva: 2017. július 26., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: