• Késes konizációk utáni cytológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Korábban már írtam Önnek ezen a felületen, legutóbb 06.11-én "Szövettan és kérdések" címmel. Azóta megjött a citológiám, amelynek eredménye: Kenet minősítése: Negatív kóros neoplasticus hámelváltozásokra Hormoncytológia: 5-kornak megfelelő Nem neoplasticus elváltozások: Közepesfokú gyulladás Hpv tesztet is levette az orvosom, a korábbi HR 51-es tipus eltűnt és most teljesen negatív a hpv tesztem.Nagyon örülök, viszont egy dolog aggaszt még: A közepes fokú gyulladás a papíron. Mivel nincsen semmilyen tünetem, így félek, hogy esetleg a megmaradt méhnyakon belül, feljebb van valami ami nem odavaló és azt mutatja a citológia gyulladásnak.. Ugye a februári késes rekonizációt követő 2.hónapban volt egy heametometra (méhszájösszenövés) amikor műtétileg kitágították a méhszájat, aztán nem volt gond viszont a rákövetkező menszesz ( május vége) nagyon erős volt végig, háromszor átázott az ultra plusz betét és ilyen burgundy színű vérrögök távoztak, majd menszesz után közvetlen voltunk együtt és akkor aktus után ismét vérzésem volt. Ekkor (kontakt vérzés utáni 2.nap) vette le az orvosom a citológiát és a hpv tesztet ami most ugye negatívak lettek.De én mégis aggódok az akkori kontakt vérzés és a mostani citológi által írt gyulladás miatt.. Sajnos 1 hónapja mióta az erős menszesz és kontakt vérzés volt nem mertünk együtt lenni a férjemmel, mert félek hogy megint vérzésem lesz. Tudom hogy ez így nem oké, de befészkelte magát a fejembe hogy esetleg mélyebbre,magasabbra a méhnyakba nem lát a citológia.. Ui: Azóta most kell megjönni a következő menszesznek holnap, remélem az már nem erős és alvadékos hanem normális lesz..

        Dr. Kiss György válasza a Késes konizációk utáni cytológia témában

        Tisztelt Hölgyem! Köszönöm levelét. Az előzmények ismeretében az Ön által leirt tüneteket én, inkább a mütét utáni állapotnak itélném meg- a kontakt vérzést is. Az, egy mütött terület és a gyógyuláshoz idő kell. Minden, az előirásoknak megfelelően történt, jó hir, hogy a HPV is negativ A rendszeres cytológiai ellenőrzés és HPV tipizálás azonban elengedhetetlen a jövőben. Ne aggódjon, jó nyarat kivánok.. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. június 27., 09:23; Megválaszolva: 2017. június 30., 10:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: