• Mekkora a terhesség esélye?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt illetékes! Hosszas vizsgálatok után (rengeteg vérvétel, CT, MRI, ultrahang stb.)19 éves koromban primer amenorrheát állapítottak meg nálam. Ennek hátterében az agyalapi mirigy rendellenes fejlődése áll. Alapvetően 150 cm vagyok, széles csípővel rendelkezem, a melleim alkatomhoz képest normálisnak mondhatók (bár ez nyilván szubjektív), nemi szőrzetem is normális. Azonban a női hormon szintem a referencia tartományt nem érte el (sem az ösztrogén sem a progeszteron, habár nem sokkal volt az alsó határ alatt). A méhem kisebb, mint amilyennek lennie kellene ("az uterus hypoplasias,a corpus leghosszabb átmérője 25 mm). A petefészkek normál méretűek (bár ez a hasi MRI szerint van így, a hasi UH az mondta nem ábrázolhatóak). Omnitropot, norculutot, és divigélt használok, úgy ahogyan azt az orvosok mondták, a hormon szintjeim normál tartományban vannak ennek köszönhetően. És rendszeres a menstruációm is, mióta ezeket használom. A kérdésem az lenne (habár még nem aktuális, csak a jövőre való tekintettel), mekkora eséllyel lehet saját gyerekem? Ha lehet, teherbe eshetek spontán módon? Ha igen, van ennek a fajta kezelésnek/kúrának minimális időtartama, ami előtt nem valószínű. hogy teherbe esek?

        Dr. Tekse István válasza a primer amenorrhoea témában

        Kedves Kérdező! Esélyt - százalékot - nem tudok Önnek mondani, a komoly endokrinológiai probléma miatt a petefészkei nem működnek. Elméletileg a petesejtek benne vannak, így majd ha gyermeket szeretne nagy valószínűséggel lombik programmal kell majd próbálkozni. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz- nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István

        Kérdés: 2017. június 19., 01:28; Megválaszolva: 2017. július 10., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: