• Rendellenes menstruáció igen nagy véralvadékkal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A következő panasszal kapcsolatban szeretném a segítségét/véleményét kérni: ez év áprilisáig rendszeres volt a menstruációm, s azon kívül, hogy igen erős görcseim voltak, más panaszom nem volt. Általában 28-30 napra jött meg, 5 napig tartott, abból 3-4 elég erős, az utolsó napon csak pecsételő vérzés, majd megszűnt. Májusban azonban 6 hétre jött meg, 2 napig tartott, majd 3-4 napig csak barnás folyás jelentkezett, utána az is megszűnt. Eltelt 2 hét és múlt pénteken ismét megindult a menstruációm, most már erősebb vérzéssel, az elmúlt 2 napban még intenzívebb és ami nagyon aggaszt, hogy igen nagy véralvadékok is távoztak. Ami még furcsa, hogy semmi görcsös fájdalmat nem érzek, holott korábban ezek elég erőteljesek voltak. Ez év februárjában voltam nőgyógyászati vizsgálaton, minden rendben volt.Nem szedek fogamzásgátló tablettát és még (sajnos) nincs gyermekem. Önnek mi a véleménye? Mit tanácsol? Köszönettel és üdvözlettel: Valentina

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A rendellenes vérzés oka hormonálisnak tűnik ,a peteérés hiánya okozza.A menstruációs ciklus elején az ösztrogén hormon hatására felépül a méh nyálkahártya,középidőben a peteérés után sárgatest hormon termelődik.Utóbbi egyensúlyozza ki az ösztrogént,azonban a peteérés hiánya esetén ez nem történik meg. Az ösztrogén hormon hatására még jobban megvastagodik a méh nyálkahártya,s amíg kellő mennyiségben rendelkezésre áll addig nincs menstruáció. Ez gyógyszeres kezeléssel rendezhető,a peteérést segítő készítményekkel. Ha terhességet szeretne akkor ez mindenképpen kezelést igényel. Keressen fel nőgyógyászati szakrendelést.


        Kérdés: 2017. június 13., 22:51; Megválaszolva: 2017. június 15., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: