• Streptococcus agalactiae

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr, demens anyám - mire észrevettem - már többször használta azt a törülközőmet, amit én kizárólag intim területre használok. Kerülhetett-e a közös használat miatt streptococcus agalactiae a hüvelyembe? Válaszát előre is köszönöm, tisztelettel: Jakab Valéria

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyi feetőzés esélye témában

        Kedves Valéria! Az említett kórokozó meglehetősen ártalmatlan,gyakori jelenlévője a hüvelyváladéknak. Bárkinek bármilyen módon lehet fertőzése, a törölközős út nem valószínű. Ha nem okozott tünetet eddig, helyezzen fel naponta egy hüvelyi protexint elfogyásig, több féle kapható recept nélkül. Hosszú távon később heti egy mindenkinek jót tesz, maximálja tejsav baktériumaival a hüvely védekező képességét. Ha volt eddig tünete, égés, csípő érzet, viszketés, bővebb folyás, írasson fel Klion D 100 kúpot, egyenként azt helyezze fel, de utána legyen protexin is.


        Kérdés: 2017. június 09., 10:52; Megválaszolva: 2017. június 09., 15:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: