• Endometriozis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Elkellet távolítani a méhemet és a petefészkeket, csak a csonk maradt meg. (Előző levelemben megírtam Önnek.) Szövettani eredmény igazolta az endometriozist. Hasi fájdalom,a csonknál vizelet,székletürítéskor és szexnél. További panaszok, fájdalom jelentkezett, ezért nem vártam meg a júniusi kontrollt és vissza mentem a kezelőorvosomhoz. Azt mondta, hogy laparoszkópiás vizsgálattal szeretné eldönteni, hogy mi legyen a következő lépés. De az összenövések miatt, egy újabb feltárást tartana célszerűnek és egyben oldaná a letapadásokat, eltávolítaná az endometriozis csomókat. Mivel már nincs hormontermelés nem tudnak újabb csomók keletkezni és már nem okozhat újabb problémát. Várakozási időt kértem. Szeretném megkérdezni, hogy Önnek mi a véleménye egy újabb műtétről és valóban megoldaná a további problémákat? Miért fontos a csonk megtartása vagy azt is eltávolítják ilyen esetben? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Endometriozis témában

        Tisztelt Hölgyem! A csonka egyben a hüvely felső részének felfüggesztését is hivatott biztosítani,ezért,ha.lehet,meg kellene tartani. A laparoscopia sok információval szolgálhat,a kérdésem az lenne,hogy a gyógyszeres kezelés lehetősége fel sem merült? Kérem,a kezelőorvosát alkalommal folyamatosan konzultáljon,Ön mindenkit kérdezzen meg,de: "csak az operatőr beszéljen " Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. június 01., 15:14; Megválaszolva: 2017. június 02., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: