• Szövettan

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Eü küret szövettan eredményem azt irja malignitas gyanuja nem merül fel.Ezt értem.Viszont nem tudom mit jelentenek a következők..."A méhkaparék cervix mirigy töredékeket,laphám metaplasias cervicalis szövetrészeket is tartalmaz.....Egy hónap folyamatos vérzés utan került sor a küretre...alhasi es erős derékfájásaim több mint kettő éve kìnoznak.Jelenleg a küret után is érzek erős égő jellegű fájdalmat az alhas es derék tájékon.Kérem ìrja le a véleményét.Köszönettel 50 éves nő.Viktoria.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a szövettan témában

        Kedves Viktória! Rendetlen vérzése miatt végzett küret műtéte szövettana megnyugtató, csak a nyakcsatornából származó hámsejt fajták vannak felemlítve benne rosszindulatú irányba degenerálódás nélkül. De a régi alhasi és derékfájásos panaszok nem függenek ezzel össze. Tisztázni kéne a gerincoszlopa állapotát. Továbbra is fontos marad az évi citológiai szűrés és ha lehet, hüvely felőli ultrahangos szűrés is a méh nyálkahártya vastagsága ellenőrzésére.


        Kérdés: 2017. június 01., 11:04; Megválaszolva: 2017. június 07., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: