• Endometriozis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Januárban volt egy Chrobak műtétem mióma és erős,nem ciklust tartó menszesz miatt. Kontroll vizsgálaton minden rendben volt, de a 6 hetes vizsgálaton az orvos elküldött UH-ra. Itt láttak egy 5cm cisztát a jobb petefészekben. Az orvosom azt javasolta, hogy egy hónap múlva legyen egy kontroll UH. Azonban ezen az UH-on már mindkét petefészekben volt ciszta, a jobban 8cm,a balban 5cm. Ekkor műtétet javasolt. Áprilisban eltávolította mindkét petefészket és oldotta a letapadásokat, bélösszenövéseket. A szövettanból pedig kiderül, hogy endometriozisom van. A hathetes kontrollon minden rendben volt, bár mondtam, hogy fáj a hasam, de azt mondta,hogy ez az összenövések miatt van. Azt javasolta, hogy egy hónap múlva menjek vissza kontrollra és akkor meglátjuk, hogy alakul a fájdalom. Ez június végén lesz. Azóta is fáj a hasam, főleg vizelet és széklet ürítéskor. De a szex is fáj, amikor teljesen bent van éles fájdalmat érzek. A kérdésem az volna, hogy ezt okozhatja-e az endometriozis és ha igen mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a Endometriozis témában

        Tisztelt Hölgyem ! Amennyiben az endometriozis szövettanilag igazolódott, ugy valószinü, hogy kezelőorvosa is gyógyszeres kezelést fog ajánlani a juniusi kontroll alkalmával. Ön rendkivül nehéz időszakon van tul és a továbbiakban MRI vizsgálatot is javasolnék a gyógyszeres terápia elkezdése mellett. / hasi és kismedencei MRI /. Az előzetes mütétek miatt nagyon nehéz megitélni, hogy fájdalmait mennyiben okozzák a beavatkozások, illetve az endometriosis igy, a folyamatos orvosi ellenőrzést látnám clszerünek. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. május 28., 13:39; Megválaszolva: 2017. május 28., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: