• A menstruációt lehetséges fogamzásgátlóval késleltetni az alábbi módon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 19 éves vagyok, két éve szedek Symicia fogamzásgátló tablettát. A legutóbbi menzeszemet késleltettem azáltal, hogy a 21. nap lejárta után egy újabb levelet megkezdve két nappal tovább szedtem a tablettát és ezután tartottam meg a hétnapos szünetet (május 10. és 16. között.) Ennek az volt az oka, hogy fontos vizsgáim voltak, ám a menzesz idején fellépő erős görcsök miatt általában jelentősen romlik a teljesítőképességem. Most kiszámoltam, hogy a következő utáni menstruációm június 5.-től 11.-ig fog tartani, ami egybeesik a nyaralásunk időpontjával. Jó volna tehát megint eltolni, viszont nem tudom, hogy lehetséges-e ezt kétszer egymás után megtenni? Ön mit javasol? Késleltessem megint egy pár nappal úgy, hogy a 21. nap után ismét tovább szedem a tablettát egy pár napig? Vagy esetleg olyat lehet, hogy most egyáltalán nem tartok szünetet, hanem a 21. nap után megkezdem a következő levelet és azt végigszedem, ezáltal teljesen elmulasztva a következő menstruációt? Ez mennyire kockázatos, illetve káros? Lehet belőle valami baj? Eddig még sosem csináltam ilyet a két év alatt és ezután sem lenne belőle rendszer. Önnek mi a véleménye, mit tanácsol? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a tablettaszedés témában

        Kedves Kérdező! Jól csinálta, és most nyugodtan ismételje meg a késleltetést néhány nappal.Csodálkozom a vérzések alatti panaszán, mert a tablettaszedés egyik legnagyobb előnye a zavartalan, görcsmentes és nem túl erős vérzés.Azért a késleltetést, (vagy rövidítést ) néhány nappal, csak fontosokból vezesse be később. A gyógyszerrel mesterséges ciklusát így maga irányítja szűk hatáson belül.


        Kérdés: 2017. május 22., 13:40; Megválaszolva: 2017. május 24., 10:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: