• hpv és párkapcsolat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Volt egy loop conisatio műtétem (CINII, HSIL, 16-os és több más fajta jelenlétének kimutatása után), aminek a szövettani eredménye LSIL lett, sikeresen eltávolították az elváltozott részt, a szövet széle ép volt. A műtét után az orvosom azt mondta, fél év múlva kontroll, a szervezetem magától le fogja győzni a vírust, immunerősítés sem szükséges. Azt javasolta, a párommal óvszeres szex már lehetséges. A páromtól kaptam el a hpv-t, nála is kimutatták a vírust. A kérdéseim: 1. Ön szerint is elég fél év múlva kontrollra menni, és semmivel sem tudom elősegíteni a vírus legyőzését? Ugyanez a kérdés vonatkozik a párom gyógyulására. (Ő Isoprimosine-t szed) 2. Olvastam, hogy szájon át is fertőz a vírus - orális szexszel újrafertőzhetjük egymást még akkor is, ha a nőgyógyászati szűrésem már hpv negatív lesz? 3. Egyáltalán ez a vírus eltűnhet a szervezetünkből valaha, vagy bármikor újra kiújulhat bennünk? 4. Ha az újabb szűrés nem mutat ki hpv-t, érdemes beoltatni magam/magunk? Kérem ne általános hpv tájékoztató választ adjon, csak a 4 kérdésre szeretnék választ kapni. Nagyon szépen köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a HPV témában

        Tisztelt Hölgyem ! Valóban, a tájékoztató meghaladná a levél kereteit, igy a 4. kérdésre a válaszom: Igen és tekintettel az előzményekre ,kérem vegye igénybe az oltás által biztositott védelmet. Magam részéről a partnernek is ajánlanám.Érdemes tisztában lenni, hogy a HPV virus váladék utján is terjed, ezért a férfiak rosswzindulatu szájüregi és garat elváltozásai ugrásszerüen emelkedtek, az utóbbi években. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. május 21., 19:59; Megválaszolva: 2017. május 24., 20:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: