• Hasi miomaeltavolito mutet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        39 eves vagyok,2 gyermeket szultem (2 es 4,5 evesek)6 cm.es miomam van,eddig panaszt nem okozott,nem nott. 2.gyermek utan mirena spiralt tetettem fel,jol mukodik.Par honapja viszont kellemetlen nyomas a hugyholyagra,olykor fajdalmasabb szex miatti nogyogy kivizsgalason nogyogyaszom hasi miomaeltav.javasolt. Szukseges ehhez a spiral eltavolitasa vagy attol fuggetlen? Ha maradhat,a posztoperacios idoszak esetleges tunetei u.olyanok v "bezavarhat" esetleg?( pl verzes) A Mirena leirasanal azt olvastam,elvileg nem szukseges operaciok alkalmaval eltavolitasa,de kimondottan hasi,mehet erinto mutetnel se? Terneszetesen konzultalok nogyogyaszommal,de sajna 3 hetig nem elerheto,s addigis szeretnek tajekozottabb lenni. Koszonettel varom valaszat Kati

        Dr. Kiss György válasza a myoma témában

        Tisztelt Hölgyem ! A mütét menetét meg lehet tervezni, de minden akkor dől el, mikor az operatőr meglátja a myoma elhelyezkedését, nagyságát, valamint az perdöntő lehet, hogy a mütét során a méh ürege- ahol a spirál van- érintett lesz-e? Igy ,előre nyilatkozni könnyelmüség lenne, de lehet egy olyan megoldás is, hogy az operatőr eltávolitja a spirált, majd a mütét során mindkét oldalon leköti a petevezetőket- végleges megoldás és többet nincs gond a védekezéssel. Sokan élnek vele, de ez csak javaslat,a döntés az Ön kezében van. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. május 10., 00:28; Megválaszolva: 2017. május 11., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: