• vérzés probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 1,5 éve szedem a Velgyn-t semmi problémám nem volt. Előző hónapban Summetrolim és Nolicin tablettát szedtem, hólyaghurutra. Utána 2 hétre jött meg a vérzés, időben de nagyon minimális. A köv. hónap közepén 2 napig áttöréses, most május 11-én kellene megjönnie(4. placebo tabl.), de tegnap (1. plac. tabl. után) kevés vérzés volt, azóta semmi. Március közepén voltam rákszűrésen negatív volt. Mindig pontosan szedem, csak az antibiotikum alatt maradt ki egy szem, amit másnap pótoltam. Okozhatja ezt az antibiotikum vagy az már régen volt és más lehet a baj? Válaszát előre is köszönöm Bianka

        Dr. Szalóczy Péter válasza a fogamzásgátló tabletta probléma témában

        Ke4dves Kérdező! Az antibiotikum nem szokott általában belezavarni a tablettaszedésbe, inkább félő, hogy gombás fertőzést provokál a hüvelyében, ha nem használ hüvelyi protexinek közöl egyet. De egy hüvelyi ultrahangos vizsgálat jó lenne a nyálkahártya megfelelő vastagságának felmérésére a tabletta hormontartalmú ideje alatt. Ha a következő ciklusban rendeződik a vérzés, maradjon a jelen gyógyszer mellett, de ha botladozik, érdemes átváltani másikra.


        Kérdés: 2017. május 09., 18:14; Megválaszolva: 2017. május 11., 11:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: