• Viszketés, berepedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor Úr! 20 éve cukorbeteg vagyok. Insulin: 3x44 E. Novo Rapid, 1x26, 1x80 E Levemir. Ennek ellenére magas értékeim vannak éhomi 10. Kaptam napi 10 mg Forxiga gyógyszert. Ettől nőgyógyászati problémáim lettek. Kirepedezett és viszketett a szemérem ajak. A gyógyszer abbahagyása után ez megszünt. A cukorcsökkentésre azonban szükségem van, a diabetológus ujabb gyógyszert adott Jardiance. Két heti szedés után ismét jelentkezik a szeméremtesten csipő, viszkető érzés. Szeretném ha javasolna valamilyen kenőcsöt, v. gyógyszert ami ezt elmulasztaná. Segítségét köszönöm Csordás Lőrincné . [email protected]

        Dr. Szalóczy Péter válasza a diabeteszes nagyajak érzékenység témában

        Kedves Kérdező! A diabéteszesek bőr és nyálkahártya felszíne fokozottan fogékony fertőzésekre. megelőzésként ajánlanám a hüvelybe helyezendő bármely hüvelyi protexint, recept nélkül kapható, olvassa el a használati utasítást, de három egy mást követő esti felhelyezés után térjen át heti egyre hosszú távon. Kívülre vegyen ugyancsak recept nélkül kapható egy tubus Canesten és egy Ovestin krémet, nyomjon újbegyére 1-1 centis párhuzamos csíkot és ezt kenje el naponta egyszer az ajkakon és a bejáraton szintén hosszú távon.


        Kérdés: 2017. május 04., 14:53; Megválaszolva: 2017. május 05., 15:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktor úr/nő! 18 éves vagyok 14 èves korom óta a menstruációm rendszertelenül jön meg és ehhez hányinger és alhasifájdalom társul ami már 4 éve tart.14 èvesen kiderült hogy petefèszek cisztám van.Azóta rendszeresen járok...
        Kedves Dr. Úr. Gyulladást állapítottak meg, melynek tünete fehéres színű, kellemetlen szagú folyás (nem nagy mennyiség). Több vizsgálatot is csináltak, nem nagy eredménnyel, hónapok óta fennáll a probléma. Legutóbbi...