• Subserosus myoma okozhat e hasfájást

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálat során kiderült hogy subserosus myomám van. Ami az uterus fundusából a hasüreg irányába emelkedik elő. Méretei 31*27*21mm 8hónap alatt 3mm- t növekedett Jobb oldalon időnként fellépés menstruációs görcsre emlékeztető fájdalom szokott fellépni. Azt is mondták hogy vakbelem van de ezt kizártuk mivel sebész szakorvos is megvizsgált. Az MRI vizsgálaton is csak a myoma látszik. A kérdésem az lenne hogy ez a myoma okozhat e hasfájást? Illetve indokolt e a műtét. Szíves válaszát előre is köszönöm

        Dr. Kiss György válasza a myoma témában

        Tisztelt Hölgyem! Igen,a nyoma okozhat hasfájást. Napjainkban van lehetőség​ arra,hogy gyogyszer rendszeres szedése során a nyoma megkissebbedjen,illetve lehetősége van arra, hogy laparoscopos eljárás során csak a nyomát távolítsák el. Ez, főként a subserosus nyomás eltávitásában eredményes beavatkozás. Üdvözlettel: Dr.Kiss. A


        Kérdés: 2017. április 10., 14:30; Megválaszolva: 2017. április 14., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: