• Abd. hysterectomia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Fr. abrasio után a következő leletet kaptam: Nagy mennyiségű nyákban cervicalis hámtörmelék mutatkozik. A corpusból származó kaparékban nagyobb, összefüggő szövetlemezek mutatkoznak, ezeknek erekben és kötöszöveti rostokban gazdag stromájában változatos tágassságú corpus mirigyek jelentek meg. A mirigyek hámbélése egy vagy többmagsoros hengerhám. Nagyobb részt a több sorba rendezett magok jól orientáltak, egyformák, elvétve látszódnak osztódások. Néhány területen viszont egymás mellett zsúfoltan helyezkednek el a mirigyek. Utóbbi területeken a magpolymorphia erőteljesebb. I. Atypia nem figyelhető meg II: Polyus corporis uteri részletei, fokálisan középsúlyos hámdysplásiaval. Kaptam pár napot a mérlegelésre, Ön szerint elkerülhetetlen a méh eltávolító mütét? Köszönettel: B:J

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kaparék szövettani megítélés témában

        Kedves Kérdező! A válaszomat befolyásolná, hogy volt e vérzéses előzménye a polypnak abrasio előtt? Ha volt, ha erősebb, vagy többször elhúzódó, akkor műtét. Szedett e hormontartalmú gyógyszert menopauza után bármikor? Ha igen, inkább műtét. Ha halasztás lenne, három havonta egyenlőre hüvelyi ultrahangos vizsgálat javasolt a méh nyálkahártya további állapotának megítélésére. Ismételt vérzés esetén szintén műtét.


        Kérdés: 2017. április 04., 15:16; Megválaszolva: 2017. április 05., 12:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: