• Hormonvizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Három hónapja, Milligest fogalzásgátló szedése mellett kb. a ciklus felénél megjött a menstruációm, és szokatlanul erős és hosszú volt (13 nap). A következő hónapban orvosi javaslatra átálltam Ditinellre, így a következő menzesz szabályos volt, a mostani azonban megint a ciklus felénél jött meg, és szintén több mint 10 napja tart. Az ultrahang nem talált elváltozást. Az orvosom hormonvizsgálatot írt elő a ciklus 2-3-4 napjára (FSH, LH, ösztrogén, kortizol, SHBG, DHEAS, tesztoszteron, PRL, TSH, glükóz-és inzulintoleranica), majd a 20-21 napra egy progeszteront. A kérdésem az lenne, hogy így, hogy szabálytalan a vérzésem, mikortól számoljam a ciklus első napját? Már 10 napja vérzek, bár normálisan ma kellett volna megjönnie. Az első orvos azt mondta, hogy a következő, szabályos vérzés első napjától, egy másik orvos viszont azt, hogy, akkortól, amikor a jelenlegi vérzés elmúlik. Melyiküknek van igaza? Ön mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kiss György válasza a vérzészavar témában

        Tisztelt Hölgyem ! Hormonális fogamzásgátló szedées közben hormonvizsgálatot kérni nem célszerü, hiszen a tablettákkal mesterséges hormonszintet hozunk léter a szervezetben. Az Ön által leirt tünetek egyértelmüen "közti vérzés"-nek felelnek meg. A fogamzásgátlás szüneterltetése utáni 3. hónapban lehetne talán reális hormonpanell vizsgálatot végeztetni. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. március 30., 16:22; Megválaszolva: 2017. április 02., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: