• Középidős vetélés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Számunkra tragikus történések után, utólag merültek fel bennem kérdések; melyek tisztázásában kérném most segítségét: Sajnos 2,5 hete, a várandósságom 20. hetében, méhnyak elégtelenség, hüvelybe előreesett magzatburok miatt elvesztettük ikerbabáinkat; akikre 6 évet vártunk, a 3. lombik beültetésünk eredményeként fogantak... Az események után beindult nálam a tejelválasztás, melleim becsomósodtak, begyulladtak, 1 hét múlva lázas lettem. Ekkor kaptam antibiotikumot és Bromocriptint (1x1). Kérdéseim a következők lennének: Mennyi idő alatt kéne megszűnnie így a tejszivárgásnak -azóta is van (1 hete szedem a gyógyszert), bár mennyisége valamelyest csökkent? Meddig normális ilyen események után/ mellett a barna folyás - 1 hét intenzív vérzés után 10 napja tart, hol kevesebb, hol nagyobb mennyiségben? Mennyi időbe telik, mire megjön ilyenkor újra a menses? Illetve, mennyi idő múlva szükséges hozzá gyógyszeres támogatás -korábban PCO miatt mindig is rendszertelen volt a ciklusom? Köszönöm, hogy időt szánt kérdéseim elolvasására, megválaszolására!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a spontán abortusz után témában

        Kedves Kérdező! Felsorolt szakmai nehézségei miatt különös együttérzésem tolmácsolom. Bár a klasszikus PCO fennálláséban kétkedem, mert eddig sem jutott volna el terhességében. Az ultrahang több cisztás képe még nem a PCO betegség, ami egy CUKOR ANYAGCSERE KÖZPONTÚ, AZ EGÉSZ SZERVEZETET ÉRINTŐ, TÖBBEK KÖZT MEDDŐSÉGGEL JÁRÓ ÁLLAPOT. Kérem, ne adja fel, még szerencsére fiatal!Ha a Bromocryptinre még átmenetileg folyadék fogyasztást is mérsékel, meg fog szűnni a tejtermelés. Ugyan így a lenti váladékozás is, bár ez egy hüvelyi ultrahang kontrollt megérdemelne a méh teljes kiürültsége bizonyítékaként. Jó lenne, ha az első menzeszt spontán érkezésével megvárná, továbbra sem hiszek a félidős kihordás mindenképpen nagy hormonális tréninget jelentő hasznos hatása után a valódi PCo-ban. Hátha rendezett ciklusai lesznek. Ki fog derülni. Ne adja fel.


        Kérdés: 2017. március 29., 11:30; Megválaszolva: 2017. március 29., 19:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: