• Hüvely panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő, melyen remélem tud segíteni, illetve tanácsot adni: 2016. Augusztusában volt egy elég csúnya felfázásom, amit antibiotikummal kezeltek, el is múlt. 2016 Novemberében ismét érztem a gyakori vizelési ingert, ezért újra orvoshoz fordultam, aki vizelet tesztet csinált, mely negatív lett. Ismét antibiotikumot kaptam és elküldött nőgyógyászati vizsgálatra. A nőgyógyászati vizsgálaton kiderült, hogy enyhe méhszájseben, hüvelygyulladásom és hüvelygombám van. Kaptam gomba ellenes gyógyszert, a párom is, hüvelykúpokat, tejsav kúpokat. Ez is megoldódni látszódott, viszont a menstruációm megjövetele előtt pár nappal ismét érzem a gyakori vizelési ingert ( mely nem fáj, csíp ürítéskor), hüvelyfájdalmat. Kevés 2-3 napig tartó (betéten nem is látszódó) vérzésem van. Folyamatos fáradtság, ingerlékenység, sírhatnék is társul a problémához. Cukor mérési eredményem tökéletes. Általános vérvételem, vizeletvizsgálatom negatív. Hónapok óta küzdök ezzel az érzéssel. Kérem segítsen. Köszönöm

        Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelygomba témában

        Kedves Kérdező! Valószínűleg ön is áldozata annak a nőgyógyászatban mindennapos problémának a hólyagfertőzés és a hüvelyfertőzés összefüggésében. Minden antibiotikum, amit leggyakrabban az urológusok hólyagfertőzésre adnak, vagy akár torokfájásra, bármire, az elpusztítja az utolsó szálig a hüvely védő tejsav baktériumait és. A mindig jelenlécvő gombára nem hat, így a védtelenné vált hüvelyben árki kórokozó el tud szaporodni és kezdődnek a hüvelypanaszok. Ebből fel lehet fertőződni ismét a hólyagba és kezdődik a helytelen újabb körforgás. A megoldás:Tisztázandó, hogy a hüvelyben elszaporodott kórokozó gomba vagy baktérium, mert más más gyógyszerelést kíván. A gyógyszert a partner is kapja meg valamilyen formában. A kiirtott, meggyengült tejsav baktériumok az antibiotikus kezelés végétől azonnal visszatelepítendők bármely, ma már sokféle formájú hüvelyi probiotikummal. Ezek milliárdnyi élő tejsav baktérium törzseket és táptalajukat tartalmazzák. 3-4 napig esténként egyet, majd márnapontára ritkítható, végül hónapokig heti egyszer érdemes tartós optimális hüvelyi védettséget fenntartani. Ha bármikor antibiotikum szedésre kényszerül, azokra a napokra érdemes a hüvelyébe helyezni másnaponként egy Canesten gombaellenes hüvelytablettát.


        Kérdés: 2017. március 27., 10:50; Megválaszolva: 2017. március 29., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: