• Klimax abrasio

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! 6 hete abrásion és cysta puncitón estem át azóta nem jött meg a vérzésem , most pár napja húslé , és minimális barnázás van, Hormonhiány okozta méh nyálkahártya megvastagodásom volt a szövettan eredménye , Progesteron Exeltist kaptam ha megjön a menses 5-ik napján kezdjem el szedni.Félek ettől a hormon készítménytől , magas vérnyomásra szedek gyógyszert, meg a gyomrom se nagyon bírta a norcolutot . Nem tudom ,hogy lesz-e rendes vérzés vagy ez annak gyenge formája , így tanácstalan vagyok és félek hogy valami probléma van. hyperplasia glandularis cystica endometrii a diagnózis Köszönettel:

        Dr. Szalóczy Péter válasza a klimakterikus vérzés témában

        Kedves Kérdező! A szövettan és a tünetek éppen átmeneti tüszőhormon többlet miatt alakultak ki, ami az ön életkorában gyakori dolog. A Norcolutból következtetve, régebbi rendetlen, vagy erős vérzés lehetett korábban is. A kiújulás elkerülésére átmenetileg jó lenne 1-2 ciklusban szedni a progeszteront, érdemes lenne már most elkezdeni. A húslé szerű vérzésnek 1-2 nap alatt el kéne múlni, és amíg gyógyszert szed, nem jelentkezhet többé.De 2-3 hónap múlva akkor is javasolt egy ellenőrhő hüvelyi ultrahangos vizsgálat a méh nyálkahártya vastagság megítélésére. A cysta lehet hogy oka volt a magas tüszőhormon termelésnek.


        Kérdés: 2017. március 23., 15:32; Megválaszolva: 2017. március 24., 13:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: