• Köztes vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Novynette tablettát szedek már pár éve problémamentesen. 9 hónapja új párom van, ez idő alatt 3 felfázásom volt, a legutóbbi pár napja, amire Ciprofloaxin tablettát kellett szednem 5 napig. Az utolsó napon viszonylag erős köztes vérzésem lett (és a fogamzásgátló 12-13. Tablettajanak ideje volt kb) és 4 napig tartott, hol erősebben, hol gyengébben. Pont abban az időszakban mikor az antibiotikumot szedtem, nagyon erős stressz hatás is ért. A probléma másik része, hogy egy ideje nagyobb mennyiségű és kicsit kellemetlen szagú folyasom is van és fajdalamas gyakran az együttlét (feszítő érzés). Nem tudom ennek mindnek van-e összefüggése, el fogok menni az orvosomhoz csak sajnos 2 hétig szabadságon van és addig is szeretnek valamilyen választ kapni a vérzésre és hogy bármi összefüggés lehet-e a dolgok között. Köszönöm D

        Dr. Szalóczy Péter válasza a közti vérezgerés témában

        Kedves Kérdező! Ha a vérezgetés a következő ciklusban nem rendetlenkedik majd, akkor szedje tovább a tablettáit. Ez nem volt feltétlen összefüggés. De minden antibiotikum, pláne ismételve, teljesen kiirtja a védő hüvelyi tejsav baktériumokat is és az arra érzéketlen hüvelygombát szaporítja el annak minden panaszával. Amíg módja lesz találkozni majd orvosával, legalább egy Canesten-combi dobozt vegyen recept nélkül a patikában, helyezze fel 3 este egyenként a kúpokat, kenje be kívül magát és a partner is. Ez után jön a lényeg,vegye meg recept nélkül bármely, a patikus által ajánlott hüvelyi probiotikumot, olvassa el a használati utasítást. De néhány nap után inkább térjen át a másnaponta, majd heti egy használatára hónapokon át. Így mindig biztosítva lesz a hüvely tökéletes biológiai védelme egyéb kórokozók ellen. Ha antibiotikum szedésre szorulna bármely okból, azokra a napokra sűrítse vissza a naponkénti használatot.


        Kérdés: 2017. március 22., 20:08; Megválaszolva: 2017. március 24., 13:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: