• Mell fájdalom(ciszta)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! A segítségét kérném! Én Péter vagyok és a párom miatt érdelödöm. A problémarészletesen amire tanácsot várnék! A párom 28 éves fiatal lány és sajnos ciszták vannak a melleiben. Már sok orvosnál voltunk és sok féle vizsgálaton köztük mell ultrahangon is és mintát isvettek a cisztákbol is valamint vérvételen is voltunk. Az eredmények mindg negatívak lettek az ultrahangos fényképeken a ciszták láthatóak. Sajnos sürübben fáj a melle oly annyira hogy néha aludni sem tud miatta. A fájdalom nem csak menszesz elött vagy közben vagy utána jelentkezik hanem ezen kívül is időközönként elég sürün sajnos. Az orvosom ahol voltunk eddig mindenhol azt mondták ez normális. Nos én logikus ember vagyok és logikusan gondolkodom . Én úgy gondolom a fájdalom maga e normális dolog az emberi szervezetben és annak valami oka van. Az orvosok azt is mondták hogy sok e-vitamint kell szednie és az enyhiti a fájdalmat. De én akkor is úgy gondolom ez nem normális. A segítségét szeretném kérni hogy mi az amit még tehetünk hogy kiderüljön mi is okoza valóban a mell fájdalmát amitöl könnyebbé válik az életünk vagy hova mehetnénk el még és milyen vizsgálatra ahol pontosan kitudják deríteni a panasz okát? Válaszát várom mihamarabb! Üdvözlettel és Tisztelettel Péter

        Dr. Szalóczy Péter válasza a cisztikus mellek témában

        Kedves Péter! A mell cisztikus mirigyszerkezete hormon érzékeny hámból áll, a hormonváltozásokkal feszül és hullámzó erősséggel fáj. Ha nem volt még eddig tisztázva vérvétellel egy melleket irányító agyalapi mirigy által termelt hormon esetleges túl magas szintű termelése, mint komoly ok, akkor mielőbb meg kell nézni vérvétellel a "Prolactin" nevű hormon szintjét. Ha magas, szemészeti vizsgálat és koponya röntgen kell az agyalapi mirigy állapotának megítélésére. Ha normális, érdemes lenne Mastodynon cseppeket felíratva 2x20 cseppet szedni naponta egy ideig.


        Kérdés: 2017. március 06., 21:12; Megválaszolva: 2017. március 08., 11:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: