• Vérzészavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Fél évvel ezelőtt a ciklusom közepén pecsételő vérzés kezdődött, amely nem szűnt meg. 5 éve szedek fogamzásgátló tablettát ( Stodette). Ellátogattam az orvosomhoz, méhfal megvastagodást állapított meg (4 mm), arra kért, hogy szüneteltessem a tabletta szedését, várjak egy természetes menstruációt, amellyel leválik ez a megvastagodott szövet, majd folytassam a tabletta szedését. Így is tettem, bár a menstruáció késett, de mennyisége több volt, illetve görcsöltem is. Folytattam a tabletta szedését, de most újra pecsételő vérzés jelentkezett a ciklusom közepétől. Csináltam terhességi tesztet, negatív lett. Két hete életmódot váltottam, igyekszem kevés szénhidrátot fogyasztani, teljesen más étrendet követek Kérdésem az lenne, hogy ezt a peteérésem okozza, vagy esetleg betegség áll a háttérben, esetleg az életmódváltás?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Tabletta átvérzés témában

        Kedves Kérdező! Nem lehet peteérése, de az újrakezdést jó lett volna másik összetételű tablettával indítani. Az áttöréses, tablettával összefüggő vérzések mellett a védettség megvan, de a kétféle hormon aránya és mennyisége bennük változó minden tabletta típusban. Írasson fel magasabb gesztagén komponensű gyógyszert.Az átvérzés nem étrendi kérdés, de táplálkozzon ettől függetlenül egészségesen.


        Kérdés: 2017. március 06., 12:32; Megválaszolva: 2017. március 08., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: