• Valóban klimax?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Hiába próbálkozunk a babával nem sikerül!Elmentem orvoshoz aki további vizsgálatokra küldött! Végül egy endokrinologusnál kötöttem ki aki megkérdezte volt-e a családban bármilyen probléma. Én mondtam hogy anyukámnak 31 éves korában megszűnt a vérzése. Ráírta a papírra hogy valószínűleg korai menopauza és jelenleg nincs teendő. Visszamentem az orvosomhoz aki azt mondta akkor újra vérvétel mert meg kell nézni hogy egyáltalán lehetek-e még terhes. Nagyon kiakadtam hogy ezt a vizsgálatot most(clostybegit kúrák meg millió vérvétel)után akarja megnézni,ezért nem mentem vissza,elegem lett az egészből. Most viszont elgondolkodtavan. Mi van ha tényleg korai klimaxom van. A kérdésem a következő: Ha valóban korai klimaxom van arra kéne szednem valamit? Márhogy ne legyen csontritkulásom ne hulljon ki a hajam....stb. Vagy ezen egyszerűen csak túl kell esni? És még annyi hogy az létezik hogy 31 éves vagyok,de soha nem volt rendszeres a menstruációm(3-4 -6 hónapok is kumaradnak)és ez a korai klimax már akkor megkezdődött mikor előszőr megjött a menstruációm?Hiszen azóta tart ez a rendszertelenség! Soha nem volt remdszeres. Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! Tisztelettel: T.Erzsébet!

        Dr. Kiss György válasza a menses zavar témában

        Tisztelt Hölgyem ! Valószinü, hogy nem korai klimaxról van szó . A "millió vérvétel " között van hormonpanell meghatározás ? /FSH,LH,Prolactin.Oestradiol,Progesteron,Tesztoszteron / Javasolnék még hüvelyi ultrahang vizsgálatot / méh nyálkahártya vastagság mérés, petefészkek állapota miatt/ Laboratóriumban pedig Insulin resistentia vizsgálatot . Kérem, következetesen csinálja végig a javasoltakat és kezelő orvosával konzultálva bizonyára tisztázódnak a dolgok. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. március 02., 11:21; Megválaszolva: 2017. március 04., 16:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: