• Terhesség, vagy nőgyógyászati probléma? 8

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kissé kétségek között hánykolódom, ugyanis 1 hete késik a menstruációm. A vőlegényemmel rendszeres szexuális életet élünk. Több fogamzásgátló módszert használtunk már, ám többnyire allergiás reakció miatt és fogamzásgátlótól való elzárkózás miatt megszakításos módszerrel védekezünk. Jelenleg, amit tapasztalok: erős mellfájdalom, bőséges fehér-átlátszó folyás (nem éget, nem viszket), ezen kívül semmilyen arra utaló tüneten nincsen, hogy meg akarna jönni. Tegnap az elmaradt menstruációm 5. napján délután csináltam egy tesztet, illetve ma reggel, mindkettő negatív lett. Igaz nem a legérzékenyebbet választottam, de úgy tudom a tesztek nem tévednek. Mindenképpen fel fogok keresni egy orvost, de addig is kíváncsi lennék ön mit gondol, illetve javasol? Végezzek el néhány nap múlva még egy tesztet, vagy más állhat a háttérben? Hálás Köszönettel: Vivien

        Dr. Szalóczy Péter válasza a terhesség esélye témában

        Kedves Vivien! A késdelemnek számos más oka lehet, csaknem kizártnak tartom, hogy a leírtak után terhes lenne. Ha nem sajnálja a költséget, első reggeli vizeletből végezzen el még egy tesztet, negatív lesz. Fontosabb lenne a mielőbbi hüvelyi ultrahangos vizsgálat, amely a terhesség kizárásán túl a nyálkahártya vastagságból következtetni tud az állapotra és a c várható vérzés idejére. Lehet persze, hogy közben spontán megjön. Mégiscsak barátkozni kéne a tökéletes, sokféle hormontabletta valamelyikével.


        Kérdés: 2017. március 02., 08:06; Megválaszolva: 2017. március 02., 11:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: