• Klimax vagy terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Idén töltöm a 47-t. Pár hónapja nem védekezünk a párommal. Eddig rendszeres volt a menstruációm. Átlagban 30 naponként és átlagosan 6 napig van meg. Január 23-án jött meg utoljára, Február 27-én kellett volna megjönnie, előtte két nappal jelentkezett egy kis pecsételő vérzés, mintha meg akarna jönni, de hétfőn abbamaradt. Közben egyre gyakrabban szédültem, hányingerem volt/van, a melleim nem csak érzésre nagyobbodtak meg mert kibuggyanok minden melltartómból. Fáradékony, aluszékony lettem, gyakran járok pisilni, ami nem jellemző rám. Csináltam egyterhességi tesztet 23-án, ami negatív lett. Szombaton futottam egy 5 km-t egyébként is szoktam, bár mivel pajzsmirigy alul-működésem van meghíztam és sokkal rosszabbul megy mint régen, de kitartóan próbálkozom a futással. Szóval sokkal jobban ment a futás mint mostanában szokott, viszont utána rosszul lettem. Bekeményedett a hasam és görcsölt. Hétfőn újra pecsételő vérzés jelentkezett ami csak a wc papíron hagyott nyomot a betéten nem. Majd kedd reggelre ez élénk pirosra váltott. Gondoltam na most megjött, tényleg nem vagyok terhes. De délre teljesen elmúlt. Ekkor elmentem nőgyógyászhoz aki egyből azt kérdezte a korom miatt vannak e hőhullámaim? mondtam, hogy nincsenek, de a terhesség jeleit produkálom, bár a teszt negatív lett. Megvizsgált, meg is ultrahangozott, majd azt mondta nem lát terhességet, nem gondolná hogy terhes lennék. Oké rendben, de akkor meg mi van velem? Most hogyan tovább? Írt fel Exacyl tablettát napi 2x1-et és Ergam cseppet 3x20-at. A pecsételő vérezgetés (halvány rózsaszín folt a wc papíron) hol feltűnik, hol nem. Én meg itt állok a bizonytalanságban és nem tudom akkor most mi is van, ha tényleg ez klimax akkor hogyan merre tovább? Vagy esetleg előfordulhat, hogy mégis terhes vagyok? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a menopauza előti vérzés témában

        Kedves Kérdező! Egészen biztosan nem terhes, de az Ön korában botladozóvá válik a hormonális háttér eddig pontos összeműködése, ami a vérzés rendetlenség mellett közérzeti panaszokat is jelenthet.Pontos választ egy hormontükör vizsgálat jelentene vérvétellel, drága vizsgálat, szeretik elkerülni a szakmában. De megpróbálható az összevisszaság és a további vasvesztés elkerülésére , hogy 20 napon át szedjen napi 1 x receptre írandó Norcolut tablettát. Amíg szedi, nem lehet vérzése, befejezés után majd jön egy, és attól kezdve rendnek kéne lenni. Hormonális hibát hormongyógyszerrel lehet rendbe tenni.


        Kérdés: 2017. március 01., 12:59; Megválaszolva: 2017. március 02., 10:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: