• Menstruációm több mint egy hete késik

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Menstruációm több mint egy hete késik. Ma van a 39. nap, bár a múlt hónapban is 35. napra jött meg, általánosságban pedig 31-32 napra. Párommal mindig nagyon odafigyeltünk, óvszerrel védekezünk, termékeny időszakban még mellette helyi fogamzásgátló krémet is használunk,pharmatexet. Szóval szinte lehetetlen hogy bármi gond lehetne, tesztet még nem mertem csinálni. Korábban volt már hogy 40 napra jött meg, stresszes időszakban, okozhatja ez a késést most is? Pajzsmirigy problémára is gondoltam, gyakoriak a hangulatingadozásaim, gyors az anyagcserém, az utóbbi években 5 kilót fogytam ok nélkül, 167 centihez vagyok 50 kiló. Olvastam, hogy soványság miatt is kimaradhat a menzesz? Ön szerint mi okozhatja a problémámat? Nagyon megijedtünk hogy ennyit késik. Szíves válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kiss György válasza a menses késés témában

        Tisztelt Hölgyem ! 1 hét után, az otthon, reggeli első vizeletből végzett terhességi teszt végzése nem "ördögtől való dolog" és élete folyamán valószinü, hogy több alkalommal kell fordulni ezen segitséghez. Óvatosságuk méltányolandó és valóban a stressz is sok tünet okozója lehet,azonban az 5 kg indokolatalan fogyás mindenképpen kivizsgálást igényel/ laboratórium, UH, endokrinológia / -ezt érdemes negbeszélni családorvosával és mielőbb forduljon hozzá bizalommal. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. február 27., 13:30; Megválaszolva: 2017. március 02., 07:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: