• Hüvely gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot! 16 éves lány vagyok. 1 hónapja jártam először nőgyógyásznál. Hüvelygyulladást állapított meg. Valamint valamiféle elváltozást lát. Az ambuláns lapomon ez volt: Anamnézis: bővebb fehér folyás. Um:jan.1. Státusz: Cyt S/335 Felt.: Bakt.valadek. Colp.:A1-5 ó között leukoplakias felrakodasok. Vv.: r. nagy ut. afv-ben körny. szabad. Emlok: rendben. Szakvélemény:leukoplakia,colpitis. Diagnózis: a hüvely heveny gyulladása! Írt fel fluomizin huvelytablettat. (Használt. A folyasom megszűnt.azaz van, de sokkal sokkal kevesebb. Aztán menstrualtam és kb egy héttel azután elkezdett viszketni odalent, huvelygombám volt a tunetek alapjan, egyszer volt már ilyenem, canesten combi uno-val kezeltem. Használt Azóta is kenem folyamatosan a krémet előírtak szerint.)Mondta hogy menjek vissza 4-6 hét múlva a rakszures eredményért. Mai napon voltam vissza. Nem vizsgált meg. Felírt klion d-100 huvely tabit, es klion szajon at beveheto tablettat mellé, azt mondta ha gyomrom fáj tőle akkor azt ne szedjem. Aztán aztmondta ha az elfogy akkor vagilact-ot heti 2 alkalommal használjak. Azt mondta hogy az elváltozást amit a múltkor látott igazolta a rakszures eredmenye, ami ez lett: Végleges lelet Diagnózis: N72H0 A mehnyak gyulladasos betegsége. Szakvélemény: kenetszam S/335 Statusz: kóros flóra. Gardinerella zsúfoltan. LISL(enyhe), HPV gyanú, CIN1. Szoros cyt. kontroll 3 hó után. Tipizálás javasolt. P3 A kerdesem az lenne, mit jelentenek az ambuláns lapon lévő (fontos) infók? Mi a bajom konkrétan? LISL(enyhe). HPV gyanú.CIN1. P3 , tipizalas, gardnerella, kóros flóra,??? Mi bajom lehet ebből? A hpv-rol olvastam. :( A masik kérdésem hogy a klion-t párom is szedje? A doki nem mondott erről semmot. Nem is kérdezte van e párom. Nekem pedig akkor hirtelen nem volt eszembe. Lesokkoltam az infoktol :(( nagyon félek Azt írta április elején menjek vissza cyt control, ill hpv . :(

        Dr. Szalóczy Péter válasza a kóros cytológia témában

        Kedves Kérdező! Korához képest vannak helyrehozni valók diagnózisokban. Hogy tudatosan cselekedjen, előbb oktatás kezdődik. A hüvelynek van egy nagyszerű, természetes önvédekezése bármely kórokozóval szemben, mert mint zárt, védett, egyenletes hőmérsékletű,glykogén dús váladékú barlang, a legvonzóbb tanyahelye bármely kórokozónak, legyen az baktérium, gomba, vagy vírus. Önnél mindhárom tanyát vert. Bármely gyógyszer ezek ellen, kiirtja azt a védőtejsav baktérium flóra milliárdjait, melyek a hüvely biológiai őrzői, védői az által, hogy a hüvelyváladék glylogénjét saját anyagcseréjükkel tejsavra bontják, amely hüvely helyes állapotát jelenti. Ez kifejezetten savas közeg, Ph: 3,5-4,5 között. Ezt a savasságot nem viselik el a kórokozók. Továbbá a milliárdnyi tejsav baktérium eleszi az idegenektől a glykogént, éhen halnak. Az agyongyógyszerezett hüvelyében feje tetején áll a biológiai védettség. Ezért: Bármely gyógyszerkúra után azonnal helyre kell állítani ezt a védettséget úgynevezett hüvelyi protexinek valamelyikével, több van ezekből. Recept nélkül kaphatók. Induláskor 2-3 napig esténként egyet, majd ha rend lesz egyszer, hetente 1-2 x egyet. De most, induláskor öntsünk végleg tiszta vizet a pohárba: Írasson fel 10 db. CNS nevű hüvelykúpot, ezt sok alkotórészből a patikus gyúrja össze. egymást követő, nem vérzős este helyezze fel ezeket magasra hüvelyébe.Teremtsen legalább két alkalmat arra, hogy a felhelyezés után 2-3 órával együtt legyenek, hogy a partner is az olvadt anyaggal így jól bekenődjön és ne oltogassa vissza. Így minden kórokozót kiirtott, de azonnal, másnaptól indul a protexin hosszútávú program. A HPV okozta hosszabb idő urán a mikroszkóppal, de kolposzkóppal is látható hámelváltozásokat, melyeket leírt. Az áprilisi kenet kontrollra javulni fog. A HPV fertőzöttség idővel felében elmúlhat spontán is. Ha a ma ismert 128 törzsből a néhány úgynevezett magad kockázatú van jelen, amit egy kenetszerű tipizálásnak nevezett vizsgálat megválaszol, ezek évek alatt tovább degenerálják a méhszáj hámot, de ezt a citológiai kontrollok negyedévente jeleznék. Ez okozza a fehér leukoplákiát is. Ha magas kockázatú mellé romlana a kenetkép, egy egyszerű méhszáj plasztika, úgynevezett konizáció eltávolítaná az egészet. Ne féljen, kézben van tartva. A protexin ezen is javítani segít.


        Kérdés: 2017. február 22., 15:50; Megválaszolva: 2017. február 22., 19:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: