• Miért fájhat ennyire a vaginám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 5 éve van barátom, már két éve próbálkozunk, de még mindig nem sikerült a behatolás, csupán 2 centiméterre, de az is fájt. A fájdalom főleg a szűzhártya körül található, annak is a beljesén, mintha el fal lenne ott. Beljebb normális, csak még a méhszájnál vannak gondok. Kívül nem fáj a szeméremajkaknál, csupán a vulva érzékeny egy kicsit. Átestem hymen icysión is, de nem oldotta meg a problémát. Jártam pszichológusnál is, azt mondta szerinte nem pszichológia, több orvosnál is voltam, de senki sem tudta mi lehet ez. Olyan, mintha dörzsölné valami, az idegek lehet túl erősek. 10%-os lidokainnal próbálkoztunk, akkor az idegi fájdalom megszűnt, de azon a falon még mindig nem sikerült az áthatolás. Mintha az álkapcsomat kellene kitágítani egy méteresre. Próbálkozás után az ülés és a járás fáj. Relaxáció sem segít. Az orvosok szerint nincs szervi bajom. Mi lehet ez?

        Dr. Szalóczy Péter válasza a szűk vagina témában

        Kedves Kérdező! Nem mindennapi történetet közölt. Szinte elképzelhetetlen. Mindenképpen legközelebb bármilyen tágító próbálkozásnál kenje be a bejáratot és a a hüvely alsó részét ujjbegynyi Dermolin nevű szilikon tartalmú géllel, recept nélkül kapható. Próbálja meg önmaga, vagy a partner a bekent bejáratot behelyezett egy, majd idővel két ujjal körkörösen tágítgatni hosszan, türelmesen a fájdalomküszöbig erőltetve csak, több alkalommal. Lehetetlen, hogy fiatalon ne legyen annyi rugalmasság a szöveteiben, hogy erre, többször ismételve, maguktól is érzékelve, ne tágulna lassan a használhatóságig. A türelmes tágítást orvosi műszerrel is létre lehet hozni, de otthon, maguktól az egyszerűbb és kevésbé kellemetlen.Idővel, a normál behatolás kíméletessége mellé egy darabig ez Demolinnal történjen. Szokja meg, hogy a hüvelybe hosszú távon hetente 1-2 x hüvelyi protexint helyez fel,recept nélkül sokféle kapható, olvassa el a használati utasítást. Ezzel védi a hüvelyhámot és elkerüli a hüvely fertőzéseit.


        Kérdés: 2017. február 21., 15:08; Megválaszolva: 2017. február 22., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: