• Két szarvu méh

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődni szeretnék,hogy 16eves korábban vették észre hogy két szarvu méhem ban.Jelenleg 6hetes terhes vagyok de az orvosom nem mond semmit .Bal oldalon van és azt mondta hogy való színű hogy a jobb oldalon minden hónapban menstruációm lesz.Azt szeretném megtudni hogy mennyire veszélyes?lesz e elég hely neki?nem e lesz rendeleneseg?

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        Kétszarvú egynyakú méhről (uterus bicornis unicollis) akkor beszélünk, ha a Müller-csövek a méh legfelső része kivételével összeolvadtak, a méhnyak nem osztott és a méh is csak részben kettőzött, gyakran az egyik fele csökevényes is. Ha ebben a csökevényes részben jön létre terhesség, az a méhrepedés kockázatát hordozza magában, a magzat kihordása veszélyes,a vetélés gyakoribb. Vérzéssel nem kell számolni.


        Kérdés: 2017. február 20., 19:00; Megválaszolva: 2017. február 23., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: